Sunday, December 03, 2006

Söndag

Igår var vi hemma hos svenska L, T, S och T. L och jag kände varandra lite grann för 25 (!) år sedan, och för ett par veckor sedan gick jag och hennes man på varandra på en liten bakgata, en bit härifrån.

Det var mycket trevligt. L jobbar på stort textilföretag och köper in. Är chef tror jag. T jobbar lite på distans och skjutsar barn och skrotar runt. De skall vara här i två år, minst. Blev lite avundsjuk.

Vi fick glögg, och ungarna kollade Wallace & Gromit. Utom N som åkte runt i Bobbycar i ett par timmar. Eftersom hans leksaker här inskränker sig till 100 bitar duplo, lite brio-tåg, en pipande cementlastare från Belgien och det han lyckas röva från M och W, var detta paradiset. Bobbycar; kan nog bli en när vi kommer hem.

Nyss drog Å till Ankara där hon skall föreläsa på ett universitet. Jag och Los tres hombres går snart till vattnet och parken. Eller om det blir i eftermiddag. Även denna dag skiner solen, och i takt med att löven faller blir vyn från vardagsrummet alltmer bosporisk.

2 comments:

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman said...

Du kan få Sexåringens gamla Bobbycar. Som han fick ärva efter sin storebror. Den är lite maläten, en funktionerande. Problemet är att den står på landet och kan inte återhämtas förrän framåt våren.

Kritan said...

Tack, men enligt de som vet (L och T) är den senaste årsmodellen mycket tystare än de äldre. Och det är ingen dålig förbättring. Så, det beror lite på årgång... Men, tack ändå, såklart!