Tuesday, December 26, 2006

Maten

Med de begränsningar som utbudet och minnet utgör, rekonstruerades de goda revbensspjällen vi bjöds på förra året. Här fick det bli lammkotletter i ingefära, kanel och honung samt fermenterad morotsvinäger. Apgott. En rödkålssallad med bland annat valnötter, ruccola och granatäpplekärnor var en annan grym nykomling.

Osså hade ju D, som ju jobbar i näringslivet, och därför får kånka hem en låda delikatesser varje år, med sig en låda delikatesser. Korvar. Rökt skinka. Och en Champagne han köpt för skattade pengar på plats i Frankrike häromåret. Hipp, hipp, haram! Det blir dock den surdegslimpa på råg som han bakat, lindat in och flugit tvärsöver vår världsdel som vinner utmärkelsen "Bäst på vårt lilla julbord 2006." En gråbrun, kompakt liten krabat, som nu på fjärde dagen fortfarande smakar ljuvligt. Fantastiskt.



Bilden föreställer de nötter i honung som förgyller min frukostyoghurt. Snyggare än surdeg.

No comments: