Sunday, November 26, 2006

Visum

Efter nittio dagar i landet måste man ut, om man bara har turistvisum. Sen kan man åka in igen. Eftersom vi skall vara här lite för länge måste vi förr eller senare göra "the visa run". Så i morgon far vi till Grekland. Känns sådär faktiskt, det hade varit mycket skönare att bara låtsas som att det regnar, och låta konsulatet lösa ut oss, när den dagen kommer.

Men så funkar det kanske inte riktigt.


Planen är buss från världens största hållplats, till Edirne, en bit från gränsen. Taxi över, hej och stämpel, taxi tillbaka, och så en glad kväll med restaurang, moskébesök och tv på hotellet.


Det mesta i planen kan nog gå fel, när jag tänker efter. Räknar med att stå ett par timmar på en leråker förgäves spanande efter taxi. Arga tullare som sliter passet i stycken. Arga barn. Lopphotell i ett grekiskt Östervåla. Arga poliser. Konsulatet kopplas in.


Stay in tune.1 comment:

Laura said...

Har suttit och läst din blogg i över en timme nu! Hur gick det med er visa run till Grekland? Har själv gjort en till Bulgarien, och en till Cypern, men funderar på Grekland nästa gång! Berätta gärna! PS. Svara gärna i min blogg, eftersom jag kanske inte kommer ihåg att titta in här om det inte blir någon uppdatering! :)