Friday, October 06, 2006

Vecka 40

Till vårdnadshavare i klass F, 3 och 7!

Så har tre arbetsveckor förflutit här på skolan, och jag tänkte att det kunde vara dags att höra av sig med lite information. Det har varit mycket att stå i, så här i terminsstarten, men nu är vi igång på allvar. Stämningen på skolan är på topp, och en nyligen genomförd gallup bland eleverna visade att de både trivs och känner att de lär sig saker.

Tvåorna jobbar på med vokaler och konsonanter i svenskan. Nästa vecka börjar vi med dubbeltecknad konsonant efter kort vokal. PÅ matten är det tiotalsövergångar vid addition som gäller, samt kvart i och över på klockan. I OÄ har vi arbetat med svamp. I onsdags genomförde vi en kort exkursion, och kom hem med två svampar av vad som senare, möjligen, visade sig vara vit flugsvamp. Vi åt den såklart inte, men köpte champinjoner att ha som jämförelsematerial. Temat kommer att redovisas i början på nästa vecka. Håll utkik efter bilder. Klassens lärare är mycket imponerad av vad som åstadkommits.

Sjuorna har fullt upp. Denna vecka har vi koncentrerat oss på geografi - jorden inre krafter - , biologi - växter, svampar, djur och bakterier -, spanska, och matte. Klassen ligger mycket bra till i jämförelse med en kontrollgrupp hemma i Sverige, visar det sig! Engelskaresultaten har också visat sig vara över all förväntan.

Förskoleklassen följer en lite friare kursplan. Hjälpa till med tvätt, kasta boll, lyfta katt i svansen samt äta chilistinn mat är några av de moment vi arbetat med. Även här är resultaten mycket goda.

No comments: