Thursday, October 05, 2006

Hoppsan

Högst sensationellt lämnar jag för ett ögonblick det privatrapporterande jag hemfallit åt och återvänder till skopolitiken. Bara för att konstatera att...

x Expressen ikväll påstår att det är klart att Leijonborg blir utbildningsminister och Björklund skolminister.

x Att detta är djupt olyckligt eftersom man nu tycks lämna carte blanche till folkpartiet att utforma den nya skolpolitiken. Jag har tidigare skrivit bl a om deras naiva kunskapssyn och deras övertro på detaljstyrning. Nu "blir det åka av" som det heter på bloggsvenska.

x Det visar också att Alliansen inte menade allvar med att utbildningspolitiken var central. Tycker man det kan man inte gärna lämna över hela ansvaret till de skrikigaste representanterna för det största förlorarpartiet. Tolgfors hade varit betydligt bättre; kanske med en avdammad Beatrice Ask, bredvid (trodde aldrig jag skulle skriva så, om ett av min ungdoms värsta högerspöken).

x Jag har överhuvudtaget inte följt någon svensk inrikespolitik sedan jag såg någon trött eftervalsanalys med Marita U i en tv-soffa, morgonen efter valet. Expressens glada budskap gör mig inte sugnare.

x Men självklart kommer jag att följa varje påbud. Mina tre lärjungar kan se framemot sina första ordningsbetyg redan till helgen.

1 comment:

systeryster said...

Ja visst är det härligt! Ordning och reda. Tycker du kan införa skäms-matta också när du ändå är igång. Blir fint med en timbrokvinna som kulturminister också. Kan vi uppdra till er att kolla marknaden för kulturarbetare, nästa-sociologen och dagisbarn i Istanbul till våren? Kanske starta kolloni.