Friday, May 05, 2006

Två tillägg

Om debatten efter Bobby: Som en stark underström till problematiken ligger vår kulturs ovilja att se våld mot kvinnor och barn. Vi vill etikettera under "sjuk", "galen", "alkis" eller "utlänning". Snälla pappor som tränar fotboll och lagar bilar vill vi ju inte anmäla. Till detta kommer den svenska grundinställningen att "jag säger ingenting, så har jag ingenting sagt". Den som låter bli att agera får ingen skit; det får bara den som gör något - och riskerar att göra fel. På kort sikt kan skolan knappast göra något åt dessa kulturella särdrag. Vi kan dock börja agera proffsigt redan på måndag.

Om religiösa friskolor: Att det inte är en enkel fråga handlar ju om att många sossar och vänsterpartister vill kunna stoppa etablering av friskolor och förskolor av "ekonomiska skäl", för att de hotar den "ordinarie verksamheten" då elevunderlaget drar sig till friskolorna. Denna utveckling borde stämma till en helt annan eftertanke; varför lämnar man kommunala skolor?

2 comments:

soulguy said...

Du har så rätt så... vi kan börja reagera redan nu. Det är inte lätt, men vi är skyldiga att göra det, inte bara enligt lag, utan vi är skyldiga våra små det. Jag har just reagerat och även om det just nu känns helvetiskt tungt, så hoppas jag att det var det rätta. Jag vet att det var det...

Kritan said...

Bra gjort. Lycka till!