Wednesday, April 19, 2006

Mas slog barn

Detta skulle kunna vara en alternativ rubrik till Expressens artikel idag. En lärare i Malung har dunkat en tolvårings huvud mot bordet tills han börjat blöda. Om Expressen har rätt, alltså om de inte bara har hittat på hela skiten, så skall han inte få arbeta i skolan. Det finns inga provokationer som motiverar våld mot ett barn, och här verkar det inte vara fråga om nödvärn på något sätt.

Nåväl, Expressen, som ju alltid verkar för att fördjupa diskussionen, låter läsarna diskutera frågan "Är det för mycket våld i skolan?". Jäpp, den fastnade man för idag. I morgon kan vi kanske diskutera om det är för lite våld i något sammanhang, vi får väl se.

Och om man läser bara några inlägg blir man ganska deprimerad. Sverige är ett flumparadis befolkat av asociala element, styrt av onda vänsterflummare och där barn rånar och mördar. Och detta är skolpolitikens fel.

Kritan, som ibland känner sig som en grinig gammal yllekofta, känner sig som värsta veloursnubben i sammanhanget. Man är väl en mes trots allt, innerst inne.

No comments: