Wednesday, April 19, 2006

Blattesvenska

Idag skriver professor Ebba-Witt Brattström i Dagens Nyheter om allas rätt till det svenska språket. Läs. Det är bra, tydligt och förmodligen provocerande för en hel del proffstyckare. Kritan håller med om det mesta. Heja, heja!

1 comment:

Anonymous said...

blattesvenska...


har jag fel om jag lägger skulden på en del av lärearkåren och ledningen?

från dag 1 bör skolan göra en plan för att kunna hjälpa föräldrarna att "hjälpa" sina barn i svenska. alla föräldrar kan göra nåt! men proffsen i skolan tycker att de lågutbildade invandrarna inte kan nåt!prata om dålig fantasi!

åren går. sen kommer tånarsperioden...helvete brakar loss...då kan inte föräldrarna hjälpa så mycket. det kostar för samhället o individen.

en del lärare har så dålig fantasi. inte kan göra omvärldanalys , men vill bestämma och göra allt själv (och sen klaga om dålig lön/resurser;patetiskt!)

varför inte skolan försöka hjälpa föräldrarna med en bra informationsmöte när barnen börja på förskolan? det kostar ju ingenting. delegera en del av ansvaret! de lågutbildade föräldrarna KAN hjälpa sina barn att lära sig svenska OM de får rätt hjälp/verktyg.