Monday, January 30, 2006

Förlåt, ett stickspår, och...

...det här är ingen blogg om "typ, media", men ibland blir det bara så djävla roligt.

"Daniel Nyhlén var Aftonbladets bäst betalde reporter innan han valde att gå till TV4 i höstas. Enligt vad Resumé erfar låg hans Aftonbladet-lön på runt en miljon kronor. Det är också vad Nyhléns efterträdare kan vänta sig.

Daniel Nyhlén själv är medveten om att hans förra arbetsgivare gärna vill förstärka med en ny reporter nischad på Sureplans nöjesliv och kungligheterna.- Jag har hört att Aftonbladet söker efter min efterträdare med ljus och lykta, säger Nyhlén.

Aftonbladets informationschef Olof Brundin håller inte med om att tidningens behov av en ny kändisreporter är skriande.- Vi känner ingen panik efter en vimmelreporter just nu. Vi har redan god kompetens på det området i huset.

Men skulle ni inte behöva någon som fullt ut kan ta över efter Nyhlén?- Vi är alltid intresserade av mer kompetens till huset. Men det är inget som föranleddes av att Daniel Nyhlén försvann till TV4." (Från Resumé: http://www.resume.se/artikel-art_id=13612.html)

Förlåt, ökar inte kompetensen definitionsmässigt om en sådan lirare som herr Nyhlén lämnar vilken byggnad som helst? Och en miljon om året? Och, hallå i kolan, hur fan kan ett behov av en vimmelreporter, någonsin, i något sammanhang vara skriande?


Bilden föreställer diverse medial spetskompetens.

No comments: