Saturday, April 28, 2007

Andlig spis

Så försöker vi skriva ikapp igen. Hektiska veckor för närvarande. Först en kulturkvart:

Lyssna på: Lucinda Williams "West". Många menar att den innebär ett stort steg i en ny riktning, men det menar inte jag. Gudskelov. Som vanligt fantastiska sånger framförda med ett snuvigt vemod som i kombination med en lätt bredbent attityd manglar mig platt.

Läs: "Välfärdsåren" av Göran Hägg. En rolig, lärorik och trivsamt uppsträckande betraktelse av de gyllene år då allt var möjligt. Samtidigt som Hägg är stolt och fylld av beundran inför detta väldiga samhällsprojekt är han klädsamt förbannad där han tycker det passar. Så framstår exempelvis ecklesiastikminister Edenman som en slags bildningsföraktets krigsförbrytare, inte vatten värd. Finns som pocket. Köp.

Se: Talang 2007, TV 4. Förra fredagen överaskades jag positivt av detta program som i tablån visade alla tecken - TV 4, Bert, jury, fredag etc -på att vara idiot-tv. Icke då. Sköna amatörer med prilliga talanger (kul), nära nog helproffs (halvkul), blandade med fullkomliga nötter, bl a en helkass "punk-ny-cirkus" som mest var förvirrad(tvärkul). Allt framfört, upphöjt och lättsågat i en positiv anda. I love. Men den falsksjungande familjen borde man såklart klippt bort. Och Bert. Alltid. Och det är ingen vågad gissning att vi snart får löp där Talang2007-Irene bryter ihop för att Talang2007-Josef sexchockade Talang2007-Peppe på efterfesten på BILDERNA VI INTE FICK SE.

(Och det där är ju för övrigt ganska kul; hur låtsastidningarna vecka efter vecka kör den där grejen som går ut på att tv-kanalerna klipper bort det mest sensationella materialet eftersom a) det är för starkt b) det är dynamit som skulle hota eeehh... typ makthavarna c) det är både för starkt och hotfullt. Som tur är rycker då nöjesredaktionerna in och avslöjar och vi upplyses om Lasse Brandebys mjällanfall, Hasse Aros inflammerade vårtgård eller Mirakel-Maries snortande av tavelkritedamm.)

Upplev: IK Sirius fortsätter segertåget i Superettan. I morgon kommer tredje raka segern, nu mot Listerlandets eleganter, eller som man också kan säga, ett av Sveriges onödigaste lag. Dock sponsras de av Sweden Rock, och det är ju lite coolt. Studenternas kl 15.00.
Bilden föreställer Göran Hägg. Lucinda hade vi ju häromveckan.

No comments: