Wednesday, March 17, 2010

...och dumheterna fortsätter

Premiärminister Erdoğan säger till BBC att han kan be de ca 100 000 armenier som vistas illegalt i Turkiet att åka hem, om han bestämmer sig för det, uppger både SvD och Hürriyet Daily*.

"Referring to about 100,000 Armenians working illegally in Turkey that Ankara has so far tolerated, he said, "So what will I do tomorrow? If necessary, I will tell them 'come on, back to your country'... I'm not obliged to keep them in my country."

Det är inte ovanligt att Erdoğan far ut i griniga uttalanden när han är på det humöret. Häromveckan skällde han ut landets chefredaktörer för att inte ha pli på sina kolumnister som han ansåg vara oansvariga och sensationslystna. Och nu låter han folkmordsresolutionerna berättiga ett mycket korkat uttalande, som säkerligen kommer att ge ultranationalister och vardagsrasister vatten på sina rtuttna kvarnar. Dumt och farligt. En kurs i folkvett vore på sin plats. Det heter kanske mediaträning nuförtiden.

På fredag skall jag åka till premiärministerns uppväxtkvarter för att på arenan som bär hans namn se hans gamla klubb Kasımpaşa spela mot Beşiktaş. Vi hejar inte på samma lag.* Jag hittar dock inte uttalandet hos BBC.

3 comments:

Anonymous said...

Hmm, deportering av armenier. Var det inte så det hela började 1915?

Anonymous said...

Får nog säga att Turkiet verkar vara ovanligt tolerant på den här punkten, hade de levt i Sverige utan varken uppehålls eller arbetstillstånd hade de varit deporterade för längesedan.

Tobias said...

Enligt SvD:s papperstidning för några dagar sedan lär uttalandet ha gjorts i BBC:s utlandssändningar på torsdags. Var i Stockholm igår, där man demonstrerade mot riksdagsbeslutet. Många turkiska flaggor.