Saturday, May 26, 2007

Nytt jobb

Jag dealade bort sommarlovet. 35-timmarsveckan med 10 i förtroende försvann likaledes och de ca 19 veckotimmarna med typ undervisning blir ca 30. På jobbet kommer jag fortsättningsvis vara 8 - 16.30. Lönelyftet ser ut att bli ytterst marginellt.

Som lärare borde jag dock vara mer fokuserad på lärandets möjligheter och resultat än antalet timmar i olika kategorier. Vilket jag alltså är. Och jag tror att det här kan bli bra. Anställningsintervjun lovade gott. Du som läste bloggen på den tiden jag skrev om skolan vet lite hur jag tänker. Det föll i god jord.

Jag tror och hoppas att jag kommer att få ut mer av det jobb jag lägger ner, att det kommer att vara roligare att gå till jobbet och att jag kommer att utvecklas lite mer i min yrkesroll. Efter det har jag längtat.

Och på sikt får jag såklart skithög lön.

Att lämna är dock inte så lätt. Känslan av lyft och befrielse blandas ju av den dubbelhet som ligger i lojaliteter mot andra. Nästa vecka skall jag tala med klassen, är planen. Samma klass som skänker fotbollar till Afrika, slår världsrekord i sena ankomster och plockar mig syrener när de tror att jag behöver det.

2 comments:

Magistern said...

Välkommen in i företaget. ;-)

Kritan said...

Aha.