Wednesday, February 24, 2010

Igång

Vi börjar komma i ordning och etablera lite rutiner. Killarna har börjat jobba enligt sina respektive scheman. M som går första året på gymnasiet sköter det mesta själv. Han jobbar långa pass, nöjd med att inte behöva bryta för ny lektion när han kommit igång. W, som går i femman, följer ett schema som vi la upp tillsammans i förrgår. 9-15 varje dag, en timmas lunch och rast när man behöver.

N tar en lång promenad med mig eller Å på förmiddagen. Han kommer att få ben som en ardenner när terminen är över. Efter lunch har han också skola. Vi har köpt lite böcker i gränslandet mellan pyssel och nybörjarskola. När han ledsnar bygger han lego eller spelar något medelklassakademikergodkänt spel vid datorn.

På raster och efter skolan går de till basketplanen och spelar boll. M och W utmanar turkar i lämplig ålder. N är ofta "Sälen" och spikar igen målet efter bästa förmåga.

Å började sin kurs idag. Mer om det vid tillfälle.

Jag skrotar på. Har tagit några morgonturer längs Bosporen. Bättre löprunda hittar du inte. Hoppas knät håller; planen är en tur mellan Köpenhamn och Malmö i juni. Har också ett annat projekt på gång; men det väntar vi lite med.

Kort sagt; här är det mycket bra.

No comments: